Vorbind cu blândețe

5 min de citit

"Vorbind cu blândețe și ținând în mană un ciomag veți ajunge departe" - Theodore Roosevelt

Nu zi niciodată "Nu se poate!" ci începe cu “Să vedem...” - Nicolae Iorga

Fac poliție politică a drumurilor de când mă știu, dar nu mă știu cine sunt și mă simt oficial de bine - ing. rezident Project Manager Dumitru Ticu RAVEICA

Cugetări

Bacău 26 august 2008

La tinerețe mergeam  repede și gândeam  puțin, iar acum la bătrânețe merg încet și cu răbdare, gândesc mult. Ce păcat că tinerețea nu tine mai mult!

Singura și principala întrebare-mi este: „Care este scopul meu în viața?”

Să trăiesc în fiecare clipa a vieții, într-o manieră care să coincidă cu idealurile mele în viață.

Să-mi concep fiecare gând ca o rugăciune sacră, divinul și spiritul este în interiorul omului și reprezintă adevărata putere. Gândurile pot fi benefice sau malefice și numai omul le poate exprima prin viu grai, pe limba unică pot spune DA sau NU, a fi sau a nu fi.

Să încep ziua cu gândul, spunând cu glas tare o rugăciune de 30 de ori pe zi: "Să le dea Dumnezeu bunătate vrăjmașilor și sa-i  aducă pe calea cea buna!". Așa am învins toate greutățile în viață.

Napoleon avea dreptate când a spus ca pentru a ajunge la capătul lumii  se poate ajunge pe doua cai: una  directă cu sabia în mană dând în stânga și în dreapta ca să poți înainta și alta mai lungă, să ocolești oamenii și obstacolele, dar sigură că ajungi la capăt.

Spunea că drumul la inimă trece prin stomac. Cred că de asta nu se ridica de la masă nici pentru femei că nu se pricepea la ele. Probabil din cauza asta ar fi pierdut și războaiele.

Chinezii nu te lasă să pupi copii ca să nu le strici viitorul, iar bunicul de pe mamă spunea că dacă vrei sa te asculte, să-i alinți prin somn. Cu ascultatul este mai greu, dar de copiat te copiază sigur și chiar se chinuie să facă ca părinții despărțiti la bătrânețe.

In spatele unui bărbat stă o femeie care îl dirijează. Dacă este mai în grad te ridică, dacă nu, te trage in jos. Gelozia este o boală periculoasă, iar cine este gelos el se știe pe el că înșeală. Curiozitatea pe care o canalizează bărbatul repetând, o determină să calce strâmb. Din vina bărbatului, că ea nici nu se gândea la așa ceva. Loc de întoarcere nu mai există. Dacă înnozi ața tot nod rămâne.

Atenție la anturaje tinere, se fac comparații, iar curiozitatea este să te uiți la restaurant in farfuria altuia.  Se spune să vezi ce mănâncă și doctoral te întreabă ce mănânci ca să știe câți bani să-ți ceară. Atenție la boli!

Deștept este cine cedează la supărare, dar recomandarea mea este cu rândul că nu este cazul să nu ai și mici discuții altfel nu ar mai fi împăcarea justificată.

Ca numai la amanți nu-i ceartă, că nu intervine interesul material. Dacă te însori este bine, că nu te mai cheamă ca înainte, te cheamă după ce lipește în casă, adică de toate, gaz, sare, chibrituri. înainte tu vorbeai acum ea dictează, ea este gatul, tu numai capul pe care-l rotești tot unde spune ea.

Nu te certa cu ea dimineața că pană seara va trebui să o împaci. Dacă pană la asfințita soarelui nu ai reușit, seara este pierdută și ratată. Nu o mai întreba de ce neamurile femeii sunt mai apropiate, ca ea nu uita ca tine să vorbească bine de ele când tu nu ai timp. Citești, mănânci si te culci când ai venit de la serviciu în timp ce ea se mișcă prin casa de asta trăiește mai mult. In concluzie dacă nu este la început cu respectul părinților și  bisericii pe urmă nu mai este nimic, chiar nici milă. Forțând lucrurile devii dușman de pomană.

Eu am știut și am ocolit de fiecare dată, am schimbat ideea, vorba. Pa, pa pentru toți care nu cred că și pe vremea noastră tot așa era, pe o altă treaptă de dezvoltare a societății.

Ticu RAVEICA