Fac exerciții de transmitere mesaje

3 min de citit

NOTE - azi 17 august 2008

Urmează Zodia Fecioarei. Este zodia mea pe 24 august. Privind în urmă, 23 august 1944 - era a doua zi după armistițiu, după ocupația sovietică. Era secetă și ne săturasem de nopți nedormite, de tranșee întunecoase când și ziua era ascunzătoare. De multe ori lăsăm masa întinsa afară sub salcie și fugeam, iar la întoarcere nu mai era nimic din rața pe varză. O serviseră câinii vecinilor. Al nostru se ascundea odată cu noi.

Așa probabil că se întâmplă cu toate viziunile mele, să merg pe calea hărăzită de divinitate, spre drumurile mele. Am trăit în lumina lor pentru că am adus soarele în realizarea lor. Așa prosteam cu vorba pe câinele meu Grivei, dar nu și pe om. Atunci nu știam că omul bun nu este cel ce face bine, ci cel care gândește bine și mai mult, care știe să se bucure de bine și de aceea, nu trebuie sa-mi uit trecutul care este imprevizibil în viitor ca imnul fiecăruia dintre noi.

Este o legătură între zodii, eu Fecioară și soția Capricorn, un fecior Capricorn și soția lui este zodia Fecioarei. Un alt fiu este tot Fecioară. O să văd și ce-i va aduce norocul lui. Nu-i așa ca este superb? Un om are destin în măsura în care și-a găsit elementele prielnice, ca o unitate micro-elementară, ca parte macro-cosmică. Experiența este suma eșecurilor înregistrate, clipe, oameni și fapte care în treacăt pe lângă noi nu se uită și chiar ca fire a naturii. Ca să nu uit, am făcut această „memorie a hârtiei”, vorba neamțului.

Cu toate că am cheia succesului, nu sunt înainte. În față am cel puțin alți zece mai deștepți pe care i-a așteptat ceea ce au evitat și de care chiar dacă au fugit, tot nu au scăpat. A fi sau a nu fi, alege ceea ce depășește plăcerea, iar dacă nu mai poți face ceva,  nu înseamnă că ești salvat. Trebuie să evoluez și eu chiar relativ odată cu evoluția întregului sistem solar în mișcare. Deci, te mișcă și în cădere ca să te poți din nou ridica, fii optimist și gândește la fel de bine!

Dumitru Ticuță RAVEICA